Meedoen aan de Week van het Werkgeluk 2019? Ontdek hier hoe!

23 – 27 september 2019: Week van het Werkgeluk

Werkgeluk krijgt in België steeds meer aandacht. Toch zijn nog veel mensen niet gelukkig op hun werk en heeft 27% één of meerdere slechte werkdagen per week. Ondanks de toegenomen aandacht voor (werk)geluk, zien we dat er in België nog een groot verschil is tussen hoe gelukkig we ons voelen op het werk en in de rest van ons leven. Ons werk scoort beduidend lager. Dat is jammer, want we brengen veel tijd door op ons werk. Bovendien, als we daar gelukkig zijn heeft dat ook veel effect op de rest van ons leven. En ook voor organisaties is werkgeluk relevant. Gelukkige medewerkers zijn gezonder, meer betrokken, werken beter samen en zijn productiever. Je zou toch wel gek zijn als je er niets aan deed, zou je denken.

Wij geloven dan ook dat meer aandacht voor werkgeluk belangrijk is en dat dit thema een aparte week verdient, naast de geluksweek en the International Day of Happiness. Daarom hebben wij de laatste werkweek van september uitgeroepen tot Week van het Werkgeluk. Een uitgelezen moment om na de zomer(vakantie) stil te staan bij hoe gelukkig je bent in je baan en/of als organisatie en wat je kunt doen om dingen te veranderen.

De Week van het Werkgeluk is bedoeld om mensen en organisaties die werkgeluk belangrijk vinden aan elkaar te verbinden. Om met elkaar in gesprek te gaan over hoe we gelukkig zijn op je werk de normaalste zaak van de wereld kunnen laten zijn. Zo kunnen we gezamenlijk optrekken om werkgeluk overal op de agenda te zetten en het sturen erop normaal te maken. Ieder op zijn eigen manier. Dat betekent dat we geen groots landelijk evenement organiseren, maar bedrijven uitnodigen om zelf kleinschalige evenementen door het hele land op te zetten.

Initiatief van Tryangle i.s.m. Woohoo Inc.

De Week van het werkgeluk is ontstaan in Nederland als een initiatief van Happy Office. Ze ondersteunen organisaties op weg naar meer werkgeluk, zowel top-down als bottom-up. Tryangle bvba  neemt dit initiatief over om ook in België de actieradius te vergroten en meer organisaties te inspireren ook zelf aan de slag te gaan.

Hoe doe je mee?

Allereerst door het Manifest te ondertekenen. Hiermee geef je aan dat je werkgeluk belangrijk vindt. Daarmee sluit je je aan bij de groeiende groep mensen en organisaties die het belang van werkgeluk onderstreept en bereid is om daar energie in te stoppen. Het delen van dit geloof heeft als doel om het bewustzijn nog verder te verspreiden. Wil je meer doen? Graag!

Word ambassadeur van de Week van het Werkgeluk

Geloof jij in werkgeluk en wil je nog meer doen om werkgeluk op de kaart te zetten? Word dan ambassadeur van de Week van het Werkgeluk. Als ambassadeur
– heb je het manifest ondertekend en deel je dat met je netwerk
– enthousiasmeer je anderen om mee te doen!

Incompany Week van het Werkgeluk

Vindt jouw organisatie werkgeluk belangrijk? Stel dan de hele week in het thema van werkgeluk. Je kan bijvoorbeeld…
– een inspiratiesessie over werkgeluk organiseren
– een challenge opzetten
– beginnen met het meten van werkgeluk
– een discussie organiseren over de zin en onzin van werkgeluk
– een geluksmomenten-op-het-werk-muur opzetten
– een workshop regelen over voorkomen van burn-out en omgaan met stress
– een open space middag opzetten over werkgeluk
– een ontmoetingsmoment organiseren tussen collega’s (beweging? gezonde voeding?)

Heb je inspiratie of ideeën nodig? Klik hier voor inspiratie rond training of teambuilding.

Of neem contact met ons op, we denken graag met je mee (mail naar info@tryangle.be). Als je jouw event deelt via de website weekvanhetwerkgeluk.be laat je aan de wereld zien waar jullie als organisatie mee bezig zijn. Goed voor je employer brand en vooral goed voor de trots en betrokkenheid van je medewerkers. Je kan je hier aanmelden.

Organiseer een event

Ben je werkzaam als werkgelukdeskundige, trainer, coach of anderszins bezig met het onderwerp? Organiseer dan bijvoorbeeld een open inschrijving-event bij jou in de buurt. Dat kan zijn een full flesh workshop zijn, of een introductie of kennismakingsworkshop over iets waar jij verstand van hebt of mee bezig bent, gerelateerd aan werkgeluk. Je regelt deze workshop helemaal zelf, en bepaalt uiteraard ook zelf of je er geld voor vraagt.

Je kan je hier aanmelden voor vermelding op de site.

Vergeet niet het manifest te ondertekenen!

Heb je nog vragen? Wil je overleggen of meedoen iets is voor jou? Neem dan even contact met ons op via info@tryangle.be

Hartelijke groet,

Griet en Kim

De Week van het Werkgeluk is een initiatief van Tryangle.

2 Shares