De winnaars van de merci challenge

By nieuws

De merci challenge

Jullie hebben zich massaal ingeschreven voor de merci challenge en de chocolaatjes en de bedankingen zijn in het rond gevlogen deze week!  Een warme dankjewel aan iedereen die heeft deelgenomen! En natuurlijk in het bijzonder ook aan onze partner merci die dit allemaal heeft mede mogelijk gemaakt!

Merci Challenge

Onze winnaars op een rijtje!

Zij krijgen een doosje merci chocolade opgestuurd om lekker van te smullen.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

De merci challenge is ondertussen natuurlijk afgerond!

Je kan de kaartjes om je collega’s te bedanken wel nog altijd downloaden.

ROI

Start van de Week van het Werkgeluk

By nieuws


Week van het Werkgeluk: 23 tot 27 september

Dag happiness at work-ambassadeurs!

We zijn de Week van het Werkgeluk vanochtend alvast in stijl gestart met een eerste webinar!

In “the economics of happiness at work” vertelden je vanochtend wat het nut is van Happiness at Work en vooral wat de ROI is wanneer je investeert in werkgeluk.

ROI
visual harvesting

Je kan de replay van dit (Engelstalige) webinar nog de ganse week bekijken (tot en met 27 september) via deze link.

Wil je nog meer te weten komen over welke besparingen en welke positieve effecten je kan realiseren door te werken aan werkgeluk? We schreven er dit artikel over:

ROI werkgeluk

Bespaar 200.000 euro met werkgeluk

Lees het blogartikel

burn-outing voor beginners

Burn-outing voor beginners

By nieuws


burn-outing voor beginners

Ook Unizo zet in samenwerking met Liantis en Integraal VZW de schouders onder werken aan veerkracht en mentale weerbaarheid. Zelfstandigen en kmo-werkgevers zijn niet immuun voor stress en burn-out. In plaats van te wachten tot de emmer overloopt, is het beter te voorkomen.

Het project ‘de veerkrachtige zelfstandige’ is speciaal op maat van zelfstandigen en kmo-werkgevers om stress en burn-out aan te pakken. Het probleem benoemen is een eerste stap richting voorkomen. In september kan je hiervoor speciaal terecht op de  infosessies:

Infosessies
"Burn-outing voor beginners"

Je gedrevenheid, werklust en ondernemende geest: je troeven als zelfstandige zijn tegelijkertijd een potentiële bron voor stress en – erger nog – een burn-out. Tijdens een verhelderende sessie ontdek je de risico’s die je loopt, wat de alarmsignalen zijn en hoe je hier tijdig iets aan kan doen. We sluiten de sessie af met Arnout Van den Bossche. Deze comedian stond zelf ooit op de rand van een burn-out. Het werd een inspiratiebron voor de theatershow “Burn-out voor Beginners”, waarin hij op een ludieke manier de alarmsignalen scherp stelt.

Wanneer?
  • 16 september (van 19u30 tot 22u30) in Zemst (CC De Melkerij Brusselsesteenweg 3A)
  • 18 september (van 19u30 tot 22u30) in Hasselt (Kaai.16 Scheepvaartkaai 16a)

Meer info op: www.burnouting.be

Easi investeert in werkgeluk

By nieuws


Volgens EASI is gelukkig zijn de sleutel tot het realiseren van je dromen. Om dat geluk op het werk te faciliteren hebben zij 5 behoeften van werknemers geïdentificeerd. Erkenning, vrijheid, transparantie, een missie en liefde.

“Als werkgever doen we er dan ook alles aan om die elementen te faciliteren. We krijgen er ook veel voor terug: motivatie, innovatie, teamwork en excellentie om er maar enkele te noemen. We proberen onze mensen het hele jaar door zo goed mogelijk te ondersteunen. Zoals je ziet, gaat het ons om veel meer dan een éénmalig event.”

“Één van de activiteiten die we elk jaar organiseren is de Recognition Day. Die draait natuurlijik om die eerste waarde: erkenning.

Omdat we dit jaar 20 jaar bestaan, trekken we er met alle 230 werknemers een heel weekend op uit. Het perfecte moment om met de hele EASI familie goed te ontspannen en elkaar nog beter te leren kennen.”

YMCA

Slotevenement Workshop ‘YMCA van werkgeluk’

By nieuws


YMCA
Tryangle logo

Franstalige workshop powered by Tryangle:
de YMCA van werkgeluk

De basiselementen die een gelukkige onderneming typeren kunnen we indelen onder de noemer van het – makkelijk te onthouden – YMCA acroniem:
Je kent het waarom (de Y, of de ‘Why’) van jouw onderneming of jouw team: waarom doe je wat je doet? Wat is de zin van jouw activiteiten? En je voert deze activiteiten daarenboven uit met gedrevenheid en motivatie (M), met heldere communicatie (C) en met een positieve attitude (A).
In deze workshop tijdens het slotevenement van de Week van het Werkgeluk, nodigt Chief Happiness van Tryangle, Griet Deca, jou uit om deze verschillende aspecten van werkgeluk verder te verkennen en helpt jou alvast op weg om ze te implementeren. Je krijgt er tal van tips en praktische technieken die je meteen kan uittesten. Hoor je niet meteen bij een organisatie of heb je geen team om mee te oefenen? Geen paniek, je kan absoluut iets opsteken uit de persoonlijke toepassing van de YMCA technieken!
slotevenement 27 september
YMCA

Bestel jouw ticket hier

sprekers op het slotevenement

Ontdek de workshop van Alexander Kjerulf op 27 september in Brussel

By nieuws


Deense expert werkgeluk Alexander Kjerulf voor de eerste keer in België

Zoals we eerder al mochten aankondigen (zie dit nieuwsbericht) kan je Deens werkgeluk expert Alexander Kjerulf aan het woord horen op het slotevenement van de Week van het Werkgeluk . Op 27 september geeft hij in Brussel namelijk zijn allereerste keynote in België. Daarnaast kan je hem ook aan het werk zien tijdens een uitzonderlijke interactieve workshop!

Neem deel aan de workshop en ontdek enkele handige tools om ook in jouw organisatie aan een happy workplace te werken.

We laten graag Alexander zelf nog even aan het woord over wat je mag verwachten in deze video!

Wil jij ook graag deelnemen aan de workshop van Alexander Kjerulf?
Boek jouw ticket voor het slotevenement!

Meer weten?

Lees het nieuwsbericht over de keynote van Alexander
Verder lezen
slotevenement week van het werkgeluk
Ontdek het volledige programma van
het slotevenement op 27/9
Verder lezen
week van het werkgeluk
Meer weten over
de themaweek
Verder lezen
The future belongs to the happy
What the heck is arbejdsglaede?

sprekers op het slotevenement

Workshop “How happy employees make happy customers”

By nieuws


Sarah Metcalfe

Workshop met Sarah Metcalfe van Happy Coffee Consulting

In ons nieuwsbericht over Happy Coffee Consulting kon je al ontdekken dat Sarah Metcalfe heel wat te vertellen heeft over de impact van gelukkige werknemers op de klantentevredenheid. Je kan haar aan het werk zien tijdens één van onze zes interactieve workshops tijdens het slotevenement van de Week van het Werkgeluk, op 27 september in Brussel.

In onderstaande video licht ze zelf al een tipje van de sluier over haar workshop.

Meer over Happy Coffee Consulting
Happy Coffee Consulting
Meer info
Bestel nu jouw ticket voor het slotevenement
slotevenement 27 september

sprekers op het slotevenement

De keynote van Alexander Kjerulf op 27 september in Brussel

By nieuws


Alexander Kjerulf

Deense expert werkgeluk Alexander Kjerulf voor de eerste keer in België

Zoals we al mochten aankondigen in dit nieuwsbericht, kan je Deens werkgeluk expert Alexander Kjerulf aan het woord horen op het slotevenement van de Week van het Werkgeluk . Op 27 september geeft hij in Brussel namelijk zijn allereerste keynote in België.

Benieuwd wat je precies mag verwachten? We vroegen het hem zelf in onderstaande video.

WIl je de keynote van Alexander bijwonen? Boek jouw ticket voor het slotevenement!

Meer weten?

Lees het nieuwsbericht over de keynote van Alexander
Verder lezen
slotevenement week van het werkgeluk
Ontdek het volledige programma van
het slotevenement op 27/9
Verder lezen
week van het werkgeluk
Meer weten over
de themaweek
Verder lezen
The future belongs to the happy
What the heck is arbejdsglaede?

Innovita

Partner Innovita over Werkgeluk

By nieuws


week van het werkgeluk

De partners van de Week van het Werkgeluk bouwen natuurlijk elk op hun eigen manier mee aan een professionele wereld met meer werkgeluk. Wij interviewden Anita Dierckx van Innovita en vroegen haar naar haar visie over geluk op het werk.

Anita Dierckx - Innovita
energy flows where attention goes

Interview met Anita Dierckx

Anita Dierckx van Innovita zet haar schouders graag mee onder de Week van het Werkgeluk omdat het een unieke kans is om bedrijven kennis te laten maken met een innovatief concept, dat vandaag reeds in Nederland een beproefde methode is om creativiteit en samenwerking te bevorderen met grotere werkvreugde tot gevolg. Samenwerken in een team met verschillende persoonlijkheden is boeiend, maar niet altijd gemakkelijk.

Net dat aspect wil InnoVita versterken via op-en-top creatieve en fun teambuilding. Het team gaat op zoek naar de bloemen die passen bij de persoonlijkheid van elke collega om daarna hun eigen bloemstuk te maken waardoor elke deelnemer zijn eigen creativiteit (her)ontdekt. De collega’s inspireren elkaar en hebben plezier. Bovendien leren ze zichzelf en hun collega’s beter kennen in de nabesprekingen van de persoonlijke creaties. Waardering voor elkaar verschillen en talenten is hierbij de kern wat samenwerking bevordert.

Niet enkel het team, maar ook de werkgever plukt de vruchten van deze fantastische teambuilding. Hoe meer persoonlijkheden tot hun recht komen in hun team, hoe meer creatieve en innovatieve  ideeën zullen bijdragen om de prestaties van het team en het bedrijf te verbeteren. Tijdens de teambuilding krijgen de deelnemers alle ruimte om creatief bezig te zijn wat heel wat werknemers uit hun comfortzone haalt. Het gaat dus niet alleen om fun wat op zich al zorgt voor positieve energie, maar door samen creatief te zijn, inspireren ze elkaar en leren ze ook elkaars talenten waarderen. Puur werkgeluk dus!

Natuurlijk zorgt Anita zelf ook goed voor haar werkgeluk. Ze heeft van haar passie haar beroep gemaakt en ze voelt zich goed wanneer ze ziet hoe haar innovatieve manier van coachen heeft bijgedragen tot meer creativiteit en werkvreugde van anderen. Over een mooie win-win gesproken!

Kom allerlei keynotes en workshops volgen en super veel werkgeluk-inspiratie opdoen tijdens het Slotevenement van de Week van het Werkgeluk op 27 september in Brussel

Benieuwd naar het archief van 2018?

2 Shares