Programma van het slotevenement van de Week van het Werkgeluk
(vrijdag 27 september - ULB Brussel)

Het (hoofd)programma van dit internationale slotevenement wordt in het Engels gevoerd. Voor de keuzeprogramma’s worden er telkens 3 verschillende workshops aangeboden in respectievelijk het Nederlands, het Frans en het Engels. Hiervoor zal u enkele weken voor het evenement een bericht ontvangen waarin u zich kan aanmelden voor uw favoriete workshops.

12:00 - 13:00
Onthaal en gezonde lunch
13:00 - 13:15
Kickoff (Engels)
13:15 - 13:50
Keynote Leo Bormans (Engels) "Happiness at work and hope in organisations"
Meer info
14:00 - 14:40
Keuzeprogramma: 3 workshops (keuze uit NL - FR - ENG)
Workshop 1 (NL) : Een gelukkige vergadercultuur - Tryangle
Meer info
Workshop 2 (FR) : Le Bonheur en télétravail - Nest Your Desk
Meer info
Workshop 3 (EN): How happy employees create happy customers - Happy Coffee Consulting
Meer info
14:40 - 15:00
Pauze
15:00 - 15:40
Keuzeprogramma: 3 workshops (keuze uit NL - FR - ENG)
Workshop 1 (NL) : Team Geluk - Leo Bormans
Meer info
Workshop 2 (FR) : Le YMCA du bonheur au travail - Tryangle
Meer info
Workshop 3 (EN) : Tools for happiness at work - Alexander Kjerulf
Meer info
15:45 - 16:05
Werkgeluk in de praktijk (Engels)
16:05 - 16:40
Keynote Alexander Kjerulf (Engels) "Harmful myths about happiness at work"
Meer info
16:40 - 16:50
Creatief Intermezzo (Engels) - Christine Wittoeck
16:50 - 17:00
Wrap up & Close (Engels)
17:00 - 18:00
Netwerkreceptie

Sprekers

Griet

Griet Deca
Host

Griet Deca ziet het als haar persoonlijke missie om het werkgeluk van de Belg te verhogen. Elke dag zet ze zich als ‘Chief Happiness’ actief in voor het werkgeluk van haar collega’s bij Tryangle, een bedrijf dat inzet op welzijn en geluk op het werk.

Samen met haar team wil ze tegen 2025 bovendien één miljoen en één mensen begeleid   hebben naar meer werkgeluk. Want gelukkige werknemers zijn immers productiever, veerkrachtiger en meer geëngageerd. Om organisaties en werknemers te inspireren om te werken aan werkgeluk, startte Tryangle ‘de Week van het Werkgeluk’ in België en schreef Griet Deca het boek “Van Welvaart naar Werkgeluk”.

Leo

Leo Bormans
Keynote “Happiness at work and hope in organisations”

De naam van Leo Bormans is er eentje die klinkt als een klok. Even begeesterend als veelzijdig, deze man. Leo Bormans heeft een master in talen en wijsbegeerte (Universiteit Leuven) en is Distinguished Lecturer in Happiness Research aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam (NL).

Als schrijver van bestsellers zoals ‘The World Book of Happiness’, ‘The World Book of Hope’ of ‘The World book of Love’, is hij een internationaal gevierd auteur. Daarnaast is hij ook nog eens gepassioneerd keynote speaker over onderwerpen zoals geluk en optimisme.

Hij gaf de voorbije jaren wereldwijd honderden voorstellingen voor zowat 100.000 enthousiaste deelnemers. In Nederland zat Koning Willem-Alexander al twee keer op de eerste rij en Kofi Annan schreef de inleiding voor het “World Book of Hope”. In 2019 is Leo Bormans on international tour: “Happiness 2.0”.

Alex

Alexander Kjerulf
Keynote “Harmful myths about happiness at work”

Alexander Kjerulf, internationale TEDx spreker en gevierd auteur, is Chief Happiness Officer van Woohoo inc en één van ‘s werelds vooraanstaande experten in werkgeluk. Hij is afkomstig uit Kopenhagen (Denemarken), zowaar het beloofde land wat kennis ter zake over (werk)geluk betreft.

Hij is een enthousiaste spreker, die niet alleen boeiende presentaties rond werkgeluk geeft, maar ook workshops animeert voor bedrijven en professionals. Zo heeft hij reeds 50 landen bezocht en werkt hij met klanten zoals Hilton, Microsoft, IKEA, Shell and IBM.

Alex is auteur van verschillende boeken, waaronder de internationale bestseller “Happy Hour is 9 to 5: How to Love Your Job, Love Your Life and Kick Butt at Work”. Dit boek werd wereldwijd heel positief ontvangen en is beschikbaar in 11 verschillende talen, waaronder het Engels, Spaans, Nederlands en Chinees. Zijn nieuwste boek is “Leading With Happiness: How the Best Leaders Put Happiness First to Create Phenomenal Business Results and a Better World”. Hij is reeds verschenen in verschillende media zoals CNN, New York Times, Times of India, The Times, BBC en Financial Times.

Wil je er graag bij zijn? Bestel snel nog één van de laatste tickets!
Koop jouw ticket

Workshops - Groep 1

Kim

KIM HILGERT – TRYANGLE
[Nederlandstalige workshop] “Een gelukkige vergadercultuur”

Meetings hoeven niet per definitie saai te zijn. Een vergadering kan tegelijk nuttig, productief én aangenaam zijn. In deze workshop rond “happy meetings” krijgen   deelnemers tips en ideeën mee om efficiënter, korter en gelukkiger te vergaderen.

Tryangle staat gekend om zijn workshop stijl: energieke, fun en learning-by-doing. Verwacht je aan een aantal praktische voorbeelden en een heuse toolbox om concreet mee aan de slag te gaan in jouw organisatie.

viviane

VIVIANE KOCK – NEST YOUR DESK
[Atelier francophone]“Le bonheur en télétravail”

Deze workshop onder leiding van Nest Your Desk wil jullie inspireren rond inzichten en tips om efficiënter en gelukkiger te kunnen thuiswerken. Het kan een erg dankbare opportuniteit zijn om van thuis uit te kunnen werken.

Daarom willen veel werknemers de band van vertrouwen met hun werkgever soms behouden door extra snel te reageren op berichten en mails en erg geconnecteerd te blijven met de collega’s en de baas op het werk. Maar toch.. Wist je dat je je productiviteit alleen kan optimaliseren wanneer je ook rekening houdt met je eigen welzijn, zelfs bij het thuiswerken? Wist je dat het managen van jouw eigen welzijn een nieuwe vaardigheid is die moet ontwikkeld worden in deze veranderende omgeving van ‘het nieuwe werken’?

Thuiswerk biedt net een belangrijke kans om zich zonder schuldgevoel te verzekeren van enkele voorwaarden voor werkgerelateerd welzijn, met als doel om efficiënter te kunnen werken.  In deze workshop kunnen deelnemers de nieuwste manieren ontdekken om zich beter te kunnen verbinden met het takenpakket, de rest van de organisatie, en met zichzelf, om de meest motiverende, duurzame en efficiënte manier voor thuiswerk te vinden. Je krijgt heel wat informatie en concrete tips mee naar huis, waarmee je je eigen actieplan kan opstellen voor meer geluk tijdens het thuiswerken.

Sarah

SARAH METCALFE – HAPPY COFFEE CONSULTING
[English speaking workshop] “How happy employees create happy customers”

Één van de positieve neveneffecten van het werkgeluk van je werknemers is het sneeuwbaleffect dat al deze positiviteit heeft op de klantentevredenheid. Sarah Metcalfe, van het UK-based Happy Coffee Consulting geeft net om deze reden een interactieve sessie om inzichten en tips te bieden om het geluk van werknemers én   klanten een extra boost te geven

In deze workshop krijg je een introductie in de ‘hoe wil ik zelf als klant behandeld worden’ mindset en leer je deze inzichten toepassen op de klantenstrategie voor jouw eigen organisatie. Daarnaast ga je ook naar huis met praktische tips omtrent het ondersteunen van customer service medewerknemers. Het werk in deze omgeving kan immers extra stresserend zijn, aangezien het omgaan met (ontevreden) klanten met specifieke uitdagingen gepaard gaat. Je ontdekt hoe je een sterkere basis voor werkgeluk kan bieden in deze context: hoe je customer service collega’s beter kan ondersteunen, hoe je hen kan helpen werken aan hun welzijn, hoe je flexibiliteit kan introduceren in deze uitdagende omgeving, en hoe je hun veerkracht kan helpen opbouwen tegen potentiële negatieve stress.

Workshops - Groep 2

Leo

LEO BORMANS - LANNOO
[Nederlandstalige workshop] “Team Geluk”

Hoe kan je een team gelukkig maken? Leo Bormans heeft met ‘TEAM GELUK’ een nieuwe dynamische coaching tool ontwikkeldom organisaties en teams te inspireren om tot een warme en positieve samenwerking te komen. Het doel van het spel is om de aanwezige positieve krachten in een groep te herkennen, benoemen en versterken.

De methodiek is gebaseerd op eigenaarschap en positief roddelen. Zo wordt 1 + 1 = 3. In dit spel vol inspirerende inzichten en eenvoudige activiteiten, wordt het groepsgevoel en de positieve krachten van de teamleden en het team versterkt.

Leo Bormans heeft meer dan veertig jaar ervaring in het leiden en begeleiden van de meest verscheiden en succesvolle teams. In het wetenschappelijk geluksonderzoek ontdekte hij de mechanismen die goede teams en teamspelers als vanzelf toepassen.

Griet

GRIET DECA - TRYANGLE
[Atelier francophone] “Le YMCA du bonheur au travail”

De basiselementen die een gelukkige onderneming typeren kunnen we indelen onder de noemer van het YMCA acroniem. Je kent het waarom (de Y, of de ‘why’) van jouw onderneming of team: waarom doe je wat je doet? Wat is de zin van jouw activiteiten? Voer je deze activiteiten daarenboven uit met gedrevenheid en motivatie (M), met   heldere communicatie (C) en met een positieve attitude (A)?

In deze workshop tijdens het slotevenement van de Week van het Werkgeluk, nodigt Chief Happiness van Tryangle, Griet Deca, jou uit om deze verschillende aspecten van werkgeluk verder te verkennen en helpt jou alvast op weg om ze te implementeren. Je krijgt er tal van tips en praktische technieken die je meteen kan uittesten. Hoor je niet meteen bij een organisatie of heb je geen team om mee te oefenen? Geen paniek, je kan absoluut iets opsteken uit de persoonlijke toepassing van de YMCA technieken!

Alex

ALEXANDER KJERULF – WOOHOO INC.
[English speaking workshop] “Tools for happiness at work”

Een workshop onder leiding van Alexander Kjerulf bevat natuurlijk vooral inzichtelijke en relevante informatie, maar wel op een leuke en zeer entertainende manier gebracht. In deze 40 minuten durende sessie kunnen deelnemers enkele praktische sleutels inoefenen om een gelukkigere en productievere werkomgeving te creëren.

Wat mag je verwachten? Simpele en onmiddellijk toepasbare tips om werkgeluk een boost te geven in elk type organisatie en toegankelijk voor elk budget. Alexander deelt kennis die wetenschappelijke onderbouwd is en introduceert praktische tools die reeds hun effectiviteit hebben bewezen in verschillende werkomgevingen over de hele wereld.

In deze workshop komen allerlei praktische inzichten jouw richting uit, gebracht op de enthousiaste stijl die Alexander zo typeert. Je krijgt niet alleen bakken informatie, stroop je mouwen maar op, want je zal ook zelf aan de slag gaan met het inoefenen van de tips.

Nog geen ticket? Bestel er snel nog eentje!
Reserveer jouw ticket
17 Shares